Reteta de Pasca cu branza pentru Paște

Pasca cu brânză

După o lungă perioadă de post, pasca cu brânză este una dintre prăjiturile care nu ar trebui să lipsească de la masa în familie de Paște 2017.
Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru pască.

Pentru aluatul acestei prăjituri, aveți nevoie de 400 de grame de făină, 100 de grame de zahăr, 50 de grame de unt, 200 mililitri de lapte, două-trei linguri de ulei, un cub de drojdie, un vârf de cuțit de sare și esență de vanilie.

Pentru umplutură, trebuie să aveți 800 de grame de branză de vaci, 200 de grame de zahăr pudră, 50 de grame de unt, patru ouă, trei linguri de smântână, o lingură de griș, două pliculete de zahăr vanilat, 150 de grame de stafide, coaja rasă de la o lămâie și un vârf de cuțit de sare.

De asemenea, aveți nevoie de două ouă și un pliculeț de zahăr vanilat pentru uns. Iată ce pași care trebuie urmați.

Cum se prepară pasca de Paște

Încălziți o ceașcă cu lapte. Adăugați o lingurită de zahăr și drojdia care trebuie amestecate până când se omogenizează. Într-un alt castron, puneți făina și faceți un gol în mijloc. Acolo adăugați ouăle, laptele rămas, drojdia înmuiată și puțin zahăr.

Frământați aluatul și adăugați pe rând celelalte ingrediente rămase. După ce obțineți o cocă omogenă, lăsați-o la dospit o oră.
Umplutura se pregătește din brânză, zahăr, unt, ouă bătute și smântână.

Pentru aromă, adăugați zahăr vanilat și coaja rasă de lămâie. Puneți o lingă de griș pentru a omogeniza compoziția și stafide pentru savoare. Presărați praf de sare pentru a potența din dulceața stafidelor. Umplutura se ține la frigider până când coca se dospește.
Întindeți aluatul cu un sucitor ca să obțineți o foaie subțire.

Aceasta se așează într-o tavă în care puneți hârtie de copt. Apoi, înțepați aluatul cu o furculiță și tăiați surplusul de pe marginile tăvii. Puneți deasupra umplutura de brânză. La final, puteți folosi coca rămasă pentru a face împletiturile.

Pentru a unge pasca, e recomandat să bateți cele două două și să le amestecați cu zahărul vanilat. Compoziția se întinde pe suprafața prăjiturii cu o pensulă lată.

Lăsați pasca cu brânză timp de o oră la cuptor. După ce este gata, prăjitura trebuie unsă cu apă amestecată cu zahăr și puțin ulei. Ca pasca să fie fragedă, păstrați-o într-un ștergar de in.

Related

In Bucatarie 5099856463269357405

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item