Copilul-minune al sahului a devenit campion mondial

Norvegianul Magnus Carlsen l-a învins pe indianul Vishy Anand și a cucerit titlul suprem.

În vârstă de doar 22 de ani, norvegianul este al doilea cel mai tânăr campion mondial din istoria șahului, recordoul aparținându-i legendarului rus Gary Kasparov.

Carlsen deține, însă, cel mai mare rating ELO din istoria sportului - 2872. Pentru că a reușit să îi ia titlul mondial indianului Anand, chiar pe terenul acestuia, norvegianul a primit și un premiu de un milion de euro.

Magnus s-a impus cu scorul de 7-3, făcând inutilă disputarea ultimelor două partide. Nordicul este mare maestru de la vârsta de 13 ani, iar azi a devenit cel de-al 16-lea deținător al titlului mondial.

Cu un stil de joc agresiv și o imagine impecabilă, Carlsen a devenit o adevărată vedetă a șahului, sport care a pierdut în ultimii ani o parte importantă din capitalul de imagine pe care îl avea în anii '80-'90.

”Carlsen este o combinație între Anatoli Karpov și Bobby Fischer. Câștigă pozițiile care îi convin, iar apoi mușcă puternic și nu mai dă drumul, ca un buldog. Își epuizează adversarii”, spunea Gary Kasparov.

Related

Sport 8780458487091132752

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item