Placinta maramureseana cu verdeturi
https://romania-hp.blogspot.com/2013/11/placinta-maramureseana-cu-verdeturi.html
Aceasta reteta de placinta cu verdeturi face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti".
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8-10.
Complexitate: mediu.
Ingrediente
- 1 kg de faina alba Arpis ooo
- 500 ml apa
- sare
- putin lapte caldut
- urda proaspata
- verdeata (ceapa verde, marar, leurda, menta etc.)
- drojdie
- ulei Arpis pentru prajit
1. Inmuiem drojdia in laptele caldut pana se dizolva, apoi o amestecam cu faina Arpis si apa si framantam aluatul pana este omogen.
2. Il lasam 40 de minute sa creasca si apoi ne apucam sa-l intindem cu sucitoarea pana sta cuminte si fiecare bucatica taiata din el, ia forma unei placinte.
3. Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: urda proaspata (sau din saramura din borcan), cozi de ceapa verde, marar, leurda, menta sau orice alta verdeata.
4. Le amestecam cu urda si putina sare si intindem umplura in aluatul de placinta. Impachetam frumos fiecare placinta cu verdeturi si o prajim intr-o tigaie cu ulei Arpis.
- Secretul bucatarului: Pentru ca produsele sa creasca frumos, este preferabil sa se foloseasca faina alba superioara din grau (faina pentru patiserie si cozonaci).
- Adaptare moderna: Pentru a micsora cantitatea de ulei folosit, fiecare placinta poate fi prajita intr-o tigaie de teflon.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments