Sarmalut›e de post cu orez

In Grecia, tara lor natala, se numesc "dolmades". Noi o sa le spunem sarmalute de post cu orez. Sunt foarte gustoase si satioase!

Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 4.
Complexitate: usor.

Ingrediente
  • 50 foi de vita
  • 2 cepe mari
  • 400 g orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 5 frunze de menta
  • zeama de lamaie de la 2 fructe
  • 300 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
Mod de preparare
 
1. Spala frunzele sub jet de apa rece, scufunda-le in apa fierbinte pret de cateva secunde, cel mult un minut, apoi pune-le intr-o sita sa se racoreasca.
2. Inabusa ceapa tocata in trei linguri cu ulei, adauga patrunjelul si menta tocate si amesteca usor pana ce se incing foarte bine.
3. Pune cate o lingurita cu umplutura de orez pe fiecare frunza si strange bine la capete. Pune sarmalutele de post cu orez intr-o cratita pe fundul careia ai asezat un strat de 4-5 frunze oparite.
4. Toarna restul de ulei si 150 ml de apa, acopera cratita si pune-o la foc mic. Lasa aceste sarmale pana ce scade apa si ramane doar uleiul (aproximativ 30-40 de minute). Toarna zeama de lamaie si serveste sarmalutele de post cat sunt calde.

Related

In Bucatarie 2355368148464492478

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item