Sarmalute de post cu orez
https://romania-hp.blogspot.com/2013/11/sarmalute-de-post-cu-orez.html
In Grecia, tara lor natala, se numesc "dolmades". Noi o
sa le spunem sarmalute de post cu orez. Sunt foarte gustoase si
satioase!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 4.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 50 foi de vita
- 2 cepe mari
- 400 g orez
- 1 legatura de patrunjel
- 5 frunze de menta
- zeama de lamaie de la 2 fructe
- 300 ml ulei de masline
- sare
- piper
1. Spala frunzele sub jet de apa rece, scufunda-le in apa fierbinte pret de cateva secunde, cel mult un minut, apoi pune-le intr-o sita sa se racoreasca.
2. Inabusa ceapa
tocata in trei linguri cu ulei, adauga patrunjelul si menta tocate si
amesteca usor pana ce se incing foarte bine.
3.
Pune cate o lingurita cu umplutura de orez pe fiecare frunza si strange
bine la capete. Pune sarmalutele de post cu orez intr-o cratita pe
fundul careia ai asezat un strat de 4-5 frunze oparite.
4.
Toarna restul de ulei si 150 ml de apa, acopera cratita si pune-o la
foc mic. Lasa aceste sarmale pana ce scade apa si ramane doar uleiul
(aproximativ 30-40 de minute). Toarna zeama de lamaie si serveste
sarmalutele de post cat sunt calde.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments