Prajitura cu dulceata de capsune
https://romania-hp.blogspot.com/2013/12/prajitura-cu-dulceata-de-capsune.html
Iata o prajitura gustoasa, numai bun pentru perioadele de post!
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 6-8.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 1 borcan cu dulceata de capsune
- 200 g miere
- 400 g faina
- 250 g margarina
- 100 g zahar pudra
- 200 g nuci macinate
- 1 lingura cu coaja rasa de lamaie
- scortisoara
- sare
Mod de preparare!
1. Freaca margarina cu zaharul si mierea. Adauga nucile macinate, coaja de lamaie si un praf de sare si scortisoara. Incorporeaza apoi faina proaspat cernuta si framanta pana obtii un aluat omogen. Acopera-l si lasa-l sa se odihneasca minimum 30 de minute.
2. Din trei sferturi de aluat, intinde o foaie potrivit de groasa. Asaz-o intr-o tava neunsa. Intinde deasupra dulceata de capsune.
3. Din restul de aluat, intinde o foaie mai mica si taie fasii late de 1 cm. Asaza-le peste dulceata in zig-zag. Coace la cuptor prajitura cu dulceata, la foc moderat, 40-45 de minute.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments