Chec glazurat cu capsune


Checul glazurat cu capsune este un desert simplu de facut iar glazura alba si capsunele se incadreaza perfect in decorul mesei de sarbatori. Veti impresiona prin blatul de ciocolata si prin aroma fructelor. Nu este nevoie sa faceti creme, puteti asorta checul cu o cupa de inghetata dar glazura va fi de ajuns pentru cei mai multi dintre invitati.

Ingrediente:
200 g unt
200 g ciocolata neagra
250 g zahar
4 oua
2+1/2 cana faina
1 lingurita praf copt
1 cana chefir
1 lingurita esenta vanilie
200 g zahar pudra
1/2 cana apa
10 capsune



Cum se prepara checul glazurat cu capsune?

Rupeti ciocolata in bucati mici si puneti-o la bain marie cu 100 g unt.

Porniti si cuptorul la 180 grade C.

Treceti inapoi la ciocolata si amestecati usor pana ce se topeste si devine omogena.

In bolul mixerului spumati restul de unt cu zaharul si cand devine o pasta albicioasa, adaugati cate un ou, pe rand, amestecand usor.

 Urmeaza sa adaugati chefirul in compozitie, la viteza mai mica pentru ca altfel vor sari stropi mici din compozitie si nu aveti timp sa curatati si peretii sau sa spalati perdelele.

Amestecati faina cu praful de copt si inglobati-o usor, tot la viteza mica. La final turnati ciocolata topita si esenta de vanilie, amestecand cu o spatula, in sens vertical.

Ungeti cu unt forma de chec bundt, sau guguluf cum i se mai spune in popor, si turnati compozitia.
Coaceti checul la 170 grade timp de o ora sau pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.
 Dupa ce s-a copt, il lasati sa se raceasca bine si abia apoi turnati glazura si decorati cu capsune.

Glazura o preparati punand zaharul pudra intr-un bol si turnand apa cu lingura, putin cate putin, pana ce obtineti consistenta perfecta.

 Nu inseamna ca veti folosi toata apa. Glazura trebuie sa curga din lingura dar nu foarte repede.
Trebuie sa aiba o consistenta fluida dar grea. In orice caz, daca va iese prea subtire, o puteti repara adaugand cate putin zahar pudra.

Turnati glazura peste chec si ornati cu capsune inainte ca aceasta sa se intareasca.
Pentru un decor si mai frumos, puteti inconjura platoul pe care il asezati cu crengute de brad iar in mijloc puteti adauga mai multe fructe (capsune si merisoare) sau chiar crengute de brad.

 Lasati-va imaginatia sa se joace.

Related

In Bucatarie 7942988642714132550

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item