Clatite cu branza dulce la cuptor

Cine nu stie sa faca o clatita? Dar stai asa, ale noastre-s mai gustoase si mult, mult mai satioase!

Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 4-6.
Complexitate: usor.

Ingrediente
  • 200 g faina alba
  • 250 ml lapte
  • 1 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar tos
  • ulei pentru prajit
Pentru umplutura
  • 250 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu zahar tos
  • scortisoara
  • 1 borcan de compot de cirese
  • 150 ml sirop de fructe

Mod de preparare

1. Cerne faina. Bate oul cu o furculita, adaugand apoi laptele si un praf de sare si batand in continuare. Adauga pe rand faina in ploaie, zaharul si zaharul vanilat si bate cu telul, pana obtii un aluat moale si fin.

2. Incinge o tigaie unsa cu ulei si toarna un polonic de aluat. Lasa pe foc pana incepe sa se ridice, apoi intoarce clatita si prajeste-o si pe partea cealalta. Scoate clatitele pe un platou si acopera-le cu capac, sa nu se usuce.

3. Amesteca branzica si galbenusul pana se omogenizeaza, adauga zaharul si scortisoara si amesteca din nou. Umple aceste clatite cu amestecul de branza, ruleaza-le si asaza-le in tava termorezistenta.

4. Da-le la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Intre timp, amesteca pe foc, ciresele din compot cu siropul de fructe. Serveste aceste clatite cu branza cat sunt fierbinti cu sos de cirese.

Related

In Bucatarie 3873181281603796909

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item