Rulada cu ciocolata de casa

Ingrediente

Pentru blat avem nevoie de:
3 oua
3 linguri zahar
1 lingura amidon
2 linguri faina

Pentru crema avem nevoie de:
150 ml apa
100 g unt
1 cana zahar
2-3 linguri cacao
1 cana lapte praf
esenta de rom

Pentru glazura avem nevoie de:
50 g ciocolata amaruie
50 g ciocolata alba
30 ml frisca lichida


Mod de preparare

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul,apoi pe rand galbenusurile,amidonul si faina. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade,timp de 15 minute.

Crema: Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele praf si esenta de rom. Dupa ce s-a copt blatul,il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar,ca sa nu se lipeasca.

Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit.Derulam si ungem cu ciocolata fierbinte.Rulam din nou si lasam la racit. Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca.

Dupa ce s-a racorit,acoperim rulada. Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte.Taiem la un colt si "spritam" peste rulada "imbracata" in negru.

Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata,asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute.Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bombonele delicioase.

Related

In Bucatarie 1150363531150986339

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item