Clatite cu mere
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/clatite-cu-mere.html
Ingrediente:
- 100 gr unt;
- 2 oua;
- 300 gr faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- miere pentru servit;
- 500 ml lapte;
- 2 linguri zahar;
- 300 gr mere;
- putina scortisoara;
- putin ulei.
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si de cotor, se dau prin razatoare si se pun la calit in jumatate din cantitatea de unt (optional se pot adauga 2 linguri de zahar). Cand merele sunt gata se adauga scortisoara si se lasa la racit.
Intre timp pregatim aluatul de clatite: se bat ouale bine, apoi se adauga restul de unt topit, zaharul, laptele, praful de copt si faina, in aceasta ordine. Cand totul este omogenizat adaugam si merele racite.
Intr-o cratita intinsa se incinge putin ulei (maxim 1 lingurita, doar pentru a preveni lipirea clatitei de tigaie). Se ia cate o lingura de aluat si se pune gramajoara in tigaie. Clatita nu trebuie intinsa decat putin, cu ajutorul linguritei, deoarece va trebui sa fie putin mai groasa, precum clatitele americane. Prajim clatitele pe ambele parti, apoi scoatem pe farfurie.
Servim cat inca sunt calde, cu miere deasupra.
Pofta buna!
- 100 gr unt;
- 2 oua;
- 300 gr faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- miere pentru servit;
- 500 ml lapte;
- 2 linguri zahar;
- 300 gr mere;
- putina scortisoara;
- putin ulei.
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si de cotor, se dau prin razatoare si se pun la calit in jumatate din cantitatea de unt (optional se pot adauga 2 linguri de zahar). Cand merele sunt gata se adauga scortisoara si se lasa la racit.
Intre timp pregatim aluatul de clatite: se bat ouale bine, apoi se adauga restul de unt topit, zaharul, laptele, praful de copt si faina, in aceasta ordine. Cand totul este omogenizat adaugam si merele racite.
Intr-o cratita intinsa se incinge putin ulei (maxim 1 lingurita, doar pentru a preveni lipirea clatitei de tigaie). Se ia cate o lingura de aluat si se pune gramajoara in tigaie. Clatita nu trebuie intinsa decat putin, cu ajutorul linguritei, deoarece va trebui sa fie putin mai groasa, precum clatitele americane. Prajim clatitele pe ambele parti, apoi scoatem pe farfurie.
Servim cat inca sunt calde, cu miere deasupra.
Pofta buna!
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments